Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg sliter med depresjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I over et år har jeg slitt med meg selv. Jeg lurer på om jeg sliter med depresjon. Jeg tenker negative tanker stadig rundt meg selv. Jeg føler jeg ikke klarer meg i sammenheng med familie, venner eller bekjente på skolen. Det er noe som stadig forteller meg at jeg ikke er god nok i noe. Vennene mine har tatt avstand og jeg og familien er stadig i konflikt over noe. Jeg er ofte sliten og føler meg veldig utenfor og ofte har jeg bare lyst til å gråte. Her om dagen gikk tankene så langt at jeg tenkte på selvmord, og stadig kommer den lille ideen i hodet på meg. Jeg er livredd og føler meg meningsløs for de rundt meg. Jeg vil gå til psykolog men samtidig er jeg redd, jeg har blitt fortalt at det å snakke om problemer er normalt, men IKKE med psykolog.. Jeg orker ikke mer, vær så snill hjelp

SVAR

Besvart 12.11.2016 13:02:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle