Hopp til hovedinnholdet

Noen tester på internett viser at jeg har en moderat til alvorlig depresjon. Jeg klarer ikke fortelle foreldrene mine dette. Vet ikke hvorfor.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Noen tester på internett resulterer til at jeg har en moderat til alvorlig depresjon. Nå vet ikke jeg hvor troverdige de testene er men uansett. Jeg har nesten ingen livsglede, jeg gråter hvert fall en til to ganger i uka om kveldene fordi jeg er så lei av alt og alle. Jeg har mista konsentrasjon på skolen, har begynt å tvile på fremtida mi og det var ikke langt ifra før jeg fant noen tabeletter og pøste på her for en drøy uke sida. Jeg har fortalt dette til noen av vennene mine, men ingenting til foreldrene mine. Jeg synes det er svært vanskelig å fortelle de ting om hvordan jeg har det og jeg lyver som regel dersom jeg må svare på det. Hvordan skal jeg få sagt det til foreldrene mine på en grei måte? Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarer å fortelle dem det, jeg synes det er litt flaut eller kleint og er redd de skal overdrive. Hvordan kan jeg få til dette på en grei måte? På forhånd takk.

SVAR

Besvart 30.01.2017 20:35:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle