Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å være gutt i 2017. Hvem kan jeg snakke med?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16år og lurer på noe. Hvorfor har det seg slik at det er mest selvmord hos menn, men det er kvinner det blir satt mest vekt på? Hvorfor? Fordi noen ganger føler jeg at det å være gutt i 2017 er noe dritt. Vist jeg åpner meg for noen vil de bare se stygt på meg og la det være, men hadde det vært en jente hadde det blitt allslags type behandling mot det. Jeg går i 10.klasse og har en jente i klassen min som er så veldig åpen om at hun har det vanskelig og hun for all hjelp hun trenger, men jeg er 100% sikker på at jeg har gått gjennom ting som er mye verre, og jeg har prøvd flere ganger å åpne meg for lærere, men da får jeg bare "Prøv og snakke med dem det gjelder". Jeg føler meg usynlig og ingen vil eller orker å hjelpe meg. Jeg er den type person som virker som den tøffeste i klassen og mest populær, men jeg har følelser. Og ja, jeg har hatt tanken på å ta mitt eget liv. Jeg føler jeg må få snakket med noen, håper du som leser dette forstår, virkelig forstår.

SVAR

Besvart 03.05.2017 08:31:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle