Hopp til hovedinnholdet

Deprimert og selvmordstanker. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ganske deprimert. Vet ikke helt hva som er grunnen, men jeg hater meg selv. Jeg hater alt med meg selv, og har egentlig ikke lyst til å leve mer. Jeg har skadet meg selv, ikke så alvorlig men jeg har arr på armene. Jeg slutter å spise, fordi jeg fortjener det ikke. Jeg fortjener ikke å leve, og syntes det er ganske kjedelig. Jeg fortalte dette til vennene mine, og sier bare at jeg er så uvanlig. De skjønner det ikke, og bryr seg heller ikke. Da jeg sa det til mamma, ble hun veldig redd for at jeg kan ta selvmord. Hun sa det til pappa, men han bare kjefter på meg. Han bruker det mot meg. Jeg er bare veldig lei og lurer på hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 17.09.2017 20:37:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle