Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert, strever med spising og mat og er red for å bli mobbet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har vært deprimert i det siste....jeg har vært det før men jeg føler at i kan nesten ikke være glad lenger. Jeg smiler hele tiden, ler hele tiden, later som jeg er den lykkeligste personen i verden...jeg er så lei av å late som ingen ting. Jeg er så lei av alt...etter sommerferien ska i begynne i 8.klasse. Jeg vet ikke om jeg kommer til å overleve det. Broren min tror at i kommer til å bli mobbet...jeg tror jeg kommer til å bli mobbet. Det er veldig masse kropspress på ungdomsskolen. Jeg kontaktet dere før fordi jeg hadde problemer å spise...dette kommer til å bli et mareritt. Jeg er så lei av at jeg må føle sån hele tiden. Jeg klarer ikke å leve med at jeg føler smerte hele tiden. Jeg føler meg deprimert og jeg vil bare spy opp alt jeg har spist hele tiden. Alt er galt med meg. Jeg kan vel godt si at i e fucked. Jeg er på ung.no fordi jeg vil se om dere kan hjelpe meg før jeg finner andre løsninger...ka burde i gjøre

Besvart 29.06.2018 14:40
 

Svar
Hei jente 13

Jeg forstår godt at du er lei av å late som alt er bra når det ikke er det. Det å late som kan gjøre en ennå mer lei seg, ensom og redd. 

Jeg tror du trenger å snakke med noen om vanskene dine. Det å snakke med noen om vanskelige ting, enten det er tristhet (depresjon), svak selvfølelse (at en kjenner seg mindre god, dyktig, pen, flink eller morsom enn andre), redsel for å bli mobbet og selvmordstanker (hvis du har det) hjelper. Da kan en lettere finne løsninger på vansker som en alene ikke klarer. Dessuten er det slik at å gå med bekymringer inni seg, og ikke dele dem med noen, ofte skaper større bekymringer, mer uro og tristhet. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine om vanskene dine. Fortell dem om selvbildet ditt, om problemene med kroppspress, vansker med å få i seg mat og om at du tror du kommer til å bli mobbet. Hvis du ikke kan snakke med foreldrene dine kan du kontakte helsesøster når du starter i 8. klasse. Eller du kan oppsøke Helsestasjonen for ungdom nå i sommer. Der er de vant med å møte ungdommer med mange ulike problemer. Fortell dem åpent og ærlig om hva du strever med. Du vil da oppdage at å snakke med noen bidrar til bedring av problemer og at du vil få det bedre med deg selv. 

Jeg sender med noen artikler som jeg håper vil være til nytte. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert