Hopp til hovedinnholdet

Har tenkt på selvmord siden ungdomsskolen. Jeg har ingen å snakke med..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Helt siden jeg skulle begynne på ungdomsskolen startet jeg å tenke på selvmord. Jeg ble for stresset og skulle ønske jeg bare kunne dø. Var redd for alle forventningene som skulle komme, plutselig får jeg karakterer og en helt ny klasse og nye lærere. 4 år senere er selvmordstankene ennå der, spesielt siden jeg nå har starta andre året på VGs. Jeg takler det ikke lenger. Det har gått for lenge og det er ingen fremtid for meg. Jeg er ikke skoleflink, jeg har ingen venner, jeg er fet og stygg og ingenting er gøy lenger. Ingenting. Jeg har INGEN å snakke med. Har prøvd med mamma, men det virker som om ho ikke tar meg seriøst. Jeg er fortsatt glad i henne, selv om ho kanskje ikke skjønner at jeg virkelig vil dø. Kan ikke snakke med faren min. Jeg har også tatt kontakt med helsesøster. Det funka ikke. Jeg vet ikke engang hvorfor jeg skriver til dere. det er så mye mer jeg har i tankene, men jeg har ikke evnen til å skrive alt på en ryddig måte. Så hvordan skal jeg begå selvmord?

SVAR

Besvart 18.09.2018 19:28:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle