Hopp til hovedinnholdet

Har jeg depresjon eller en PTSD diagnose ut fra det jeg skriver?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Tidligere skrev jeg dette innlegget;  [...Jeg er ferdig med vgs, men fortsetter å tenke kvelder etter kvelder og om dagen på at jeg ble mobbet 7 år siden... Jeg synes det er slitsomt å alltid ha tilbakeblikk på mobbing og de negative konsekvensene det fikk de neste årene; som dårlig selvfølelse, selvmordstanker, ikke få sovet, og negative tanker i hverdagen....] Dere skrev tilbake: [...Du har blitt mobbet og strever med negative reaksjoner på mobbingen. Du forteller om dårlig selvfølelse, negative tanker i hverdagen, søvnvansker og har tidvis selvmordstanker. Dette er alle symptomer som kan oppstå mens mobbing pågår, men også etterpå....] Så, jeg lurer videre på; 1: Er dette symptomer på depresjon, (mild?) eller hva ville dere kalt denne "levemåten"? 2: Har jeg symptomer på PTSD, ettersom det er tanker som gjentar seg i hverdagen, og tilbakeblikk som kommer, gjerne ut av ingenting? Takk på forhånd, dere er gode!

SVAR

Besvart 16.03.2019 17:16:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle