Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har en depresjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 15 som ofte er ganske trist og nedfor. Har hatt en god, men tøff barndom med alkoholikere som besteforeldre og en alvorlig syk mamma. Det går bedre med alle sammen nå, men jeg var i et forhold for en del måneder siden hvor gutten prøvde å beføle meg daglig, ville ha sex og tråkket over grensene mine. Man kan vel si at han trakasserte meg. Dette sliter jeg mye med og er trist så fort jeg er alene. Det føles litt ut som en stein som drar meg nedover og så fort jeg har sjansen avslår jeg å bli med venner på ting. Høres det ut som depresjon?

SVAR

Besvart 03.04.2019 17:54:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Seksuell trakassering

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

 

Les mer
account_circle