Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sliten og lei og har selvmordstanker!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter med selvmordstanker (går til bup, og de vet litt). Jeg er utrolig sliten, og lei. Jeg har vært deprimert før og er det nå. Det går over, men kommer jo bare tilbake igjen. Hva er poenget hvis det nesten for alltid skal gjør så vondt, og ting skal virke så håpløst. Jeg prøver å ikke tenke på døden, men tankene er der likevel. Jeg tenker på å ta piller. Jeg går over ei bru, og tenker at jeg kan hoppe. Slike tanker er der, jeg greier ikke å stoppe de. Det er litt skummelt. Et eller annet holder meg jo tilbake fra å gjøre disse tingene. Jeg vil jo egentlig ikke dø, men jeg orker ikke leve heller. Jeg ser liksom ikke noen god fremtid. Jeg tør ikke ta selvmord, men jeg har litt lyst. Jeg orker ikke ha det slik mer, og hvis det går over kommer det jo bare tilbake! Det som hjelper meg å "overleve" er selvskading. Hadde det ikke vært for den vet jeg ikke om jeg hadde vært hær. Problemet er jo at selvskading etterlater arr, som jeg må leve med... Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre!?

SVAR

Besvart 11.05.2019 14:37:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle