Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er deprimert?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har lest mye på denne siden, jeg ønsker svar, og har lest om mange i lik situasjon, men jeg vil ha svar på mitt eget spørsmål. Jeg har følt meg veldig trist/deppa i det siste, og jeg lurer på om det kan være depresjon. I det siste har jeg gråtet veldig mye og har ikke følt for å være den glade personen jeg egentlig ofte er. Jeg er veldig ofte alene på rommet mitt og har ikke lyst til å snakke med familien min. Jeg klarer å le og være glad rundt personer, men ikke alltid. Når jeg er alene blir jeg trist og føler ikke for å snakke med noen lenger. Er veldig sjenert og har veldig lenge slitt med selvtillit og har angst for å være rundt mange folk. Jeg har ikke hatt selvmordstanker, men jeg har tenkt mye på hvorfor jeg egentlig lever og hva som er vitsen med livet. Har kutta meg før, ikke nå lenger. I en stund har jeg også hatt veldig lite matlyst og har gått ned 2 kg på en uke. Jeg er veldig lukka og tør ikke snakke med noen om følelsene mine. Jeg lurer på om jeg er deprimert el

SVAR

Besvart 31.08.2019 12:34:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
account_circle