Hopp til hovedinnholdet

Hvis man har selvmordstanker konstant er man da deprimert?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, hvis man har selvmordstanker egentlig konstant hele tiden uten p tenke øver der så mye, men i perioder kikker inn og blir kjempe nedfor, er man deprimert selv om man ikke tenker over at man er trist hele tiden, men har selvmord i hode konstant og har hatt det i mange år? (Helst ikke kom med at jeg skal gå til legen fordi det spørsmålet om selvmordstanker blir ikke besvart ærlig uansett og jeg er ikke blitt diagnostisert med det når jeg var der.) Takk på forhånd

SVAR

Besvart 17.10.2019 20:03:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle