Hopp til hovedinnholdet

Sover og spiser for lite

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg føler meg helt ødelagt og trenger tips. Jeg har hatt veldig masse problemer med hodet mitt i det siste. Jeg har slitt i flere år, men nå begynner det å ødelegge utdanningen min litt verre. Får bare ca 2-3 timer med søvn hver dag. Sovner jeg klokken 2 på natten, så synes jeg det er tidlig og får masse energi neste dag. Prøver å sove, men hodet mitt vil ikke slappe av eller være stille. Klokken er snart 4 på natten nå. Det er også veldig vanskelig å begynne på skole oppgavene. Det er ikke det at jeg er lat eller umotivert, jeg klarer bare ikke å fokusere. Hodet mitt føles så tungt. Hvis jeg først begynner, kan jeg sitte å jobbe i 10 timer i strekk uten pause. Det har skjedd et par ganger. I tillegg, så spiser jeg ikke. Må tvinge mat i meg. Blir kvalmen når jeg spiser og føler meg alltid mett. Jeg føler meg helt ødelagt og vet ikke hva jeg skal gjøre. Dette er bare noen av masse problemer jeg sliter med akkurat nå. Det blir altfor mye. Hilsen jente, 17.

SVAR

Besvart 29.11.2019 17:40:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
account_circle