Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er deprimert eller suicidal. Jeg vil vekk fra verden

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg begynner å lure på om jeg er deprimert. Jeg vil fort det meste bare være hjemme, putter på meg sminke for å være fin å se oppegående ut, jeg er lei, jeg er sliten og jeg vil bort fra denne verden. Jeg vil bare være inne jeg møter venner mye skjeldnere enn før. Dette har vart nærmere 3-5 mnd men blitt være de 2 siste mnd. Men kan dere gi noen tegn på at man har depresjon ellr suicidale?

SVAR

Besvart 08.02.2020 18:01:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle