Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert og lurer på hva jeg bør gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 19 år gammel gutt som har følt meg deprimert siden tidlig 15 års alderen. Jeg vurderer å ta kontakt med lege ettersom de siste par dagene har vært ekstremt tunge og mye vondere enn det jeg klarer å bære. Det som holder meg tilbake er at jeg er redd for å bli fradratt bl.a førerkortet og at jeg mister mine sjanser for å få en utdannelse innenfor politiet/militæret dersom jeg blir diagnosert som deprimert/suicidal. Jeg håper derfor på å kunne få en pekepinne på hva jeg skal gjøre videre. Takk.

SVAR

Besvart 17.02.2020 10:47:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle