Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp men gruer meg for å oppsøke psykolog. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg trenger hjelp for jeg er veldig lei av å utholde følelsene mine. Jeg sliter med at jeg periodevis synker ned i en deppresive perioder hvor jeg har mange negative tanker om ikke å være god nok. Symptomer som isolere seg, ikke rydde, bli mer passiv aggressiv til familie, spise mer sukker i bytte mot sunn mat fårekommer. 2 ganger i livet har jeg hatt reelle selvmords tanker (uten forsøk). Periodene varierer mellom 3 til 12 dager (mest vanlig) og hver 1,5 måned. Men noen ganger hvor mye vondt har skjedd i livet mitt har det vart opp mot 6 måneder. Jeg er vanligvis en positiv person, så derfor blir jeg frustrert og oppgitt over meg selv når jeg ikke greier å holde nivået oppe sosialt med venner. Jeg vurderer å oppsøke psykolog, men jeg kvier meg. For det er mye stigma rundt det å "behøve" å gå til psykolog. "Er du ikke frisk i hodet!! Du a!!" Trenger jeg psykolog? Hvordan finner jeg en Psykolog som kan hjelpe meg? Hva vil Psykologen be meg om å gjøre? Tusen for Hjelpen!

SVAR

Besvart 25.02.2020 10:58:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle