Hopp til hovedinnholdet

Er jeg deprimert? Kan jeg sjekke det uten å snakke med foreldrene mine?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I det siste har jeg vært mye lei meg og sliten. Jeg har grini myyyye mer en vanlig og er mye sur og lei meg. Jeg har tatt flere tester om jeg har depresjon og alle sier jeg har tydlige tegn på depresjon og at jeg børr oppsøke lege eller noe. Jeg tørr ikke si noe til foreldrene mine og jeg vet jo ikke om jeg har det en gang. Hvordan kan jeg finne ut om jeg er deprimert uten å snakke med foreldrene mine? Og er jeg deprimert?

SVAR

Besvart 19.03.2020 09:59:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Når uvanlige ting skjer, som et koronavirus som spres raskt og til mange mennesker samtidig, kan det man sliter psykisk med fra før føles vanskeligere å håndtere. Hvis det er sånn: Prat med noen.

 

Les mer
account_circle