Hopp til hovedinnholdet

Finnes det virkelig ikke noe hjelp for folk som meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg trenger hjelp mentalt og rådgivning til hvordan jeg skal komme meg gjennom livet men finner ikke det noe sted. Jeg har brukt flere år hos helsesøster, ungomdpsykolog og bupa. Ingenting har hjulpet. Psykologen min hos bupa slutta og etter det ville jeg ikke dra lenger. Nå har jeg fylt 18 og tror ikke jeg kan uansett. Jeg har ikke råd til å betale for hjelp, ikke egenandel heller. Det er ikke bare det at jeg sliter med depresjon og angst, det er jo selvfølgelig grunner til det men det eneste jeg har fått høre hos bupa er hjelp til hvordan jeg skal "føle meg bedre". Det hjelper ikke når jeg fortsatt har de samme problemene i livet mitt. Finnes det virkelig ikke noe hjelp for folk som meg??

SVAR

Besvart 28.04.2020 16:48:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
account_circle