Hopp til hovedinnholdet

Jeg har følt meg ekstremt deprimert i det siste.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung, Jeg har følt meg ekstremt deprimert i det siste. Jeg bestemte meg for å ta nhi sin depresjonstest og fikk tilbake at jeg har en alvorlig depresjon. Jeg har tatt den samme tasten i en helt siden starten av 2020 og jeg får det samme tilbake hver gang. Alt er vanskeligere nå. Ikke bare pga corona men pga så mye. Jeg har ingen matlyst, jeg vil ikke gjøre det jeg alltid har elsket. Familien min tror jeg bare er lat. Og jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har ikke skjedd noe ille i livet mitt. Jeg har en familie som elsker meg og jeg skjønner ikke hvorfor jeg føler meg så deprimert. Jeg er redd for at hvis jeg snakker med noen tar jeg bare opp tiden til en som trenger det mer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette så jeg har begynt å gjøre ting jeg ikke skal. Jeg har blitt drita flere gang og kuttet veldig mye. Jeg sier ikke bare det for oppmerksomhet selv om det kanskje virker slik. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Hilsen jente 16

SVAR

Besvart 30.04.2020 12:32:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle