Hopp til hovedinnholdet

Jeg våkner ofte opp om natten i tankekaos i hodet. Er det normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Er dette vanlig. Jeg våkner ofte på natten flere ganger. Noen ganger våkner jeg inn i et stort tanke kaos i hodet. Det er ofte ting jeg allerde er bekymret for som jrg tenkte på dafen før. Sliter med sterk uro og angst. Bekymrer meg undøvenif og dette gjør meg nervøs for veldig mye. Skolen er veldig flink til å tilpasse dagene mine. R bare redd de ikke kommer til å gjøre på VGs. Jeg går på bup. Men hva gjør at jeg så ofte våkner i et vondt tanke rot. Dette gir veldig uro inni meg fra starten av dagen. Hvordan kan jeg sove gjennom hele natten. Jeg er bare så ulykkelig. Jeg er så lei av å gråte så mye. Å ikke få slappe av føler jeg er urolig hele tiden. Klarer ikke slappe av. De mørke tanken kommer og jeg kjenner mer trang til å skade meg igjen. Jeg føler meg bare så urolig og redd vær dag. Noen uker må jeg gå hjem tidlig fordi jeg er så utslitt. Hvordan skal jeg klarer vidtgående da? Jeg klarer jo så vidt skolen nå. Ønsker jeg hadde nok energi til å klare skolen ordentlig.

SVAR

Besvart 10.06.2020 13:22:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
account_circle