Hopp til hovedinnholdet

Jeg har depresjon og tenkt mye på selvmord. Vil jo ikke dø...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurer bare på en liten ting. Har hatt depresjon i godt over et år. De siste månedene har jeg tenkt veldig ofte på selvmord. Jeg har ALDRI vurdert å ta det, men jeg har liksom tenkt over hva som hadde skjedd, at det hadde vært lettere osv... Regnes det fortsatt som selvmordstanker? Kan virkelig ikke understreke nok at jeg IKKE skal begå noen form for selvmord eller skading av meg selv, dette var bare ren nysgjerrighet.

SVAR

Besvart 10.06.2020 13:31:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle