Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig deprimert. Har dere noen tips?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I de siste 2 månedene har jeg følt meg veldig deprimert. Har tatt noen få tester og hver av dem viser at jeg er det. ( Jeg er klar over at man ikke kan sette en klar diagnose på det basert på noen tester på nett.) Jeg har prøvd å snakke med mamma og pappa, men hver gang jeg prøver å si hvordan jeg føler meg har jeg enten ikke klart å få det fram riktig, eller så har de sakt at jeg bare er barnslig å burde skjerpe meg. Jeg har 1 venn jeg kan snakke med, og hver gang jeg prøver bytter hun bare tema. I det siste så har jeg mistet motivasjonen til mye. Sliter med å komme meg ut av sengen om morgenen, og hadde jeg hatt et valg hadde jeg bare blitt der hele dagen. Jeg er trist/ nedfor nesten hele tiden og i de siste 2-3 ukene har jeg hatt selvmordstanker nesten hver dag. Jeg har tenkt på om det hadde vært bra og bare gi opp. Orker ikke mer av livet mitt, (men jeg kommer ikke til å ta selvmord). Jeg klarer ikke se for meg en bra framtid og føler meg bare som en fiasko. Har dere tips?

SVAR

Besvart 08.06.2020 09:41:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle