Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være deprimert eller hva er grunnen til at jeg ikke har det bra?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! For tiden har jeg ikke følt meg bra... Jeg har blitt lat. Og klarer ikke å komme meg opp av senga! Jeg er trist. Og uansett hva jeg gjør blir jeg på en måte lei meg! Uansett hvor «bra» jeg har det! Med andre ord HATER jeg livet mitt! Og jeg trives ikke her på jord! Jeg føler ikke at jeg passer inn. Eller.. hav er min rolle her på jorden? Jeg er jo bare enda ett meningsløst liv her ute... Enten så planlegger jeg og sulte meg selv for dagen, eller så spiser jeg ALT for mye!! Hva feiler det meg? Ja jeg vet at jeg må gå til lege osv for å vite om jeg er deprimert.. men ut ifra det du har hørt fra meg nå.. høres jeg deprimert ut? Og om dt ikke er en depresjon.. hva er det da? Mamma har vært deprimert en god stund! Men hun er bedre... Mvh en jente på 13

SVAR

Besvart 09.06.2020 13:02:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle