Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min baksnakker andre og jeg blir uvel av det. Tips?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg har en bestevenn som jeg er uendelig glad i og klarer ikke å se for meg et liv uten henne. Men jeg føler at hun har en trang for å baksnakke. Jeg liker ikke å baksnakke fordi det gir meg en dårlig følelse av depresjon, og jeg ønsker at folk skal se på meg som et positivt menneske. Det at hun baksnakker gir meg dårlige vibber. Og de er så dårlige at jeg er på kanten til å nå depresjon. Jeg satt nettop å skreik, deretter kjente jeg på en ekkel kvalme og måtte spy. for et år siden var jeg så vidt kommen inn i den sonen der man kan kalle seg deprimert før jeg fikk hjelp av en venninne. Nå begynner jeg å havne dær igjen. Venninnen min tuller ofte om at vi er sånne «loners», men jeg føler meg faktisk ensom når hun sier det. før hun sa det følte jeg meg aldri ensom. Jeg føler at jeg mister meg selv helt. jeg får ikke sove om netterne pga dette. Når hun drar ned på seg selv så føler jeg at hun drar meg med seg.hun drar andre ned for å dra seg opp ved å snakke om dem til meg. noen tips?

SVAR

Besvart 21.06.2020 12:22:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Baksnakking er et vanlig problem. Det kan oppfattes som uskyldig, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen. Ungdomsjournalist Julie forklarer hvorfor.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
account_circle