Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg søke hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bare lurte på hvordan man hvet at man har depresjon. Jeg har lest på det i flere år og jeg er litt usikker men jeg vil ikke selvdiagnose. Fordi jeg føler meg liksom tom på innsiden og jeg føler at jeg må gråte men det går ikke som om jeg er Num til følelser. Og jeg har selvmordstanker hele tiden. Jeg bare har ikke lyst til å leve det er som om jeg bare lever for andre og er død på insiden. Jeg bare er så sliten og jeg klarer ikke å spise mat lenger elle råd bare spiser jeg for mye. Det er så vanskelig. Hav er galt med meg? Er dette noen symptomer på at jeg burde søke profesjonell hjelp?

SVAR

Besvart 18.06.2020 10:42:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle