Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert og har selvmordstanker og tør ikke gå til psykolog...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg synes at jeg har blitt bare lei av livet, jeg syns at livet er så hardt å leve. Vil ikke leve lenger, jeg vet ikke hvor jeg kan få hjelp! Hverdag blir jeg deprimert for selvmorstanker å det vil jeg ikke ha, jeg vil leve en vanlig liv som de andre gjør. Depresjon har gjort meg en annen ledes klarer ikke å gå ut med venner, sitter i rommet bare gråter og er trist. Vil bar få det bort fra tankene mine! jeg ønsker bare å leve vanlig. Om natten for jeg ikke sove tenker på masse ting som gjør det vanskelig for meg å håndtere det. Jeg tør ikke å dra til psykolog og snakke om problemet mitt, kanskje psykologer tenker det er ikke så masse som skjer med meg i hverdagen.

SVAR

Besvart 24.06.2020 10:39:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle