Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 som føler seg tidvis deprimert

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har i over ett år hatt store opp-ned perioder. I 2-3 uker kan jeg være utrolig deprimert, orker ikke og være med på noe sosialt, vil bare sitte alene og høre på musikk. I disse periodene sitter jeg våken på pcen utrolig lenge, slik at jeg skal slippe å tenke så mye før jeg sovner, men jeg trenger alikevel mye søvn, så jeg sover som regel på ettermiddagene etter skolen. Så er jeg kanskje i et usedvanlig godt humør innimellom. Det føles som om jeg er inni en glasskrukke som er fylt opp med vann, og jeg synker bare lengre og lengre ned mens jeg kan se alle andre rundt meg, og av og til kommer jeg opp til overflaten for å puste. Jeg sliter også med lav selvtilitt, er utrolig sjenert, føler meg aldri god nok, er redd for at de jeg er glad i skal erstatte meg, og har også utrolig høy skyldfølelse pga noen familieproblemer. Jeg antar at spørsmålet mitt er om dette er normalt i tenårene? Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å føle meg bedre..

SVAR

Besvart 10.01.2013 18:19:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle