Hopp til hovedinnholdet

Har skjedd en del dramatiske ting, burde seg søke hjelp? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg går siste året på videregående og går almen med realfag. Jeg er en "flink pike" og har alltid gjord det bra på skolen. Jeg har dysleksi som har ført til at selvbildet mitt fra ung alder 8-9 år har vært svakt. Jeg skammet meg over det lenge og ønsket ikke at noen skulle finne ut av det i frykt for at folk ikke skulle like meg. Fikk også dermed først hjelp på videregående og har nå fritak i sidemål. Har ellers skjedd en del dramatiske ting hjemme som at jeg fikk vite at min far har fast røykt hasj, og at han senest har gjort det for et par år siden som jeg vet. Sommerferien var turbulent og jeg raste det fra meg ved å feste den del. Siden jeg har startet 3året på vgs har alle karakterene mine gått ned i bunn. Får kun 3 og 4 på prøver i alle fag. Jeg er flink i timene og alle i klassen er sjokkert siden jeg er så muntlig og får det til ellers bare ikke på noen prøver. Ellers er jeg mye trist og har lite energi til overs. Så burde søke psykologhjelp eller er det bare en fase?

SVAR

Besvart 30.10.2015 13:26:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle