Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en vanskelig oppvekst hvor mamma har drevet psykisk og fysisk vold mot meg. Jeg har hatt kontakt med barnevernet og flere psykologer. Hva feiler meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt en vanskelig oppvekst fordi mamma har drevet psykisk og fysisk vold mot meg de 10 første årene av livet mitt og jeg har hatt kontakt med barnevernet, BUPA og flere ulike "psykologer" igjennom hele livet mitt(nå også). Pappa har kjempet for å få meg til å ikke bo hos mamma, men det tok lang tid før han klarte det. Jeg har hatt det veldig bra her hjemme med pappa, hans samboer og mine to halvsøsken. Jeg har en kjæreste. Vi har snart vært sammen i et år og hatt det veldig bra, men nå så går det ikke så bra mellom oss og jeg har begynt å miste interessen for han fordi han har ikke vært så veldig hyggelig mot meg i det siste... Itillegg til dette så skjer det mye mellom pappa og hans samboer nå og de er veldig nære på å flytte fra hverandre! Så imens jeg prøver å redde forholdet, hjelpe pappa, tenke positivt så får jeg mye hat av folk på skolen og sliter med veldig mye psykisk, men hvordan kan jeg finne ut av hva som feiler meg og hvordan jeg kan bli frisk igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har hatt det gjennom livet og hvordan du nå strever for å få det bedre!

Du er tapper og det som har skjedd med deg er ikke din skyld!

Jeg forstår at du strever!

Til tross for din unge alder så har du opplevd mye vonde ting. Dette tar tid å bearbeide! Det er godt å vite at du får hjelp til dette!

Hvis jeg forstår deg riktig så skjer det mye rundt deg nå som kanskje ikke handler om deg - men det kan virke som du tar mye ansvar for det som skjer?

Det trenger du ikke!

Dette kan være noe du gjør automatisk fordi du har vært nødt til å gjøre det tidligere.

Jeg vil råde deg til å tenker mer på hvordan du har det. Snakk med kjæresten din om at du syns han ikke oppfører seg bra mot deg. Hvis pappaen din og stemor strever i forholdet så må de finne ut av det selv!

Jeg råder deg til å snakke med psykologen din om dette - hva du påtar deg ansvar for og hvordan du kan beskytte deg best mulig!

Det er vondt når mennesker du bryr deg om holder på å gå fra hverandre - og det er ikke din skyld! Du trenger ikke redde deres forhold!

Hva er det på skolen du får hat for? Dette anbefaler jeg deg også å snakke med psykologen din om.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart! Du er god som du er!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Hjemme skal være et sted du kan føle deg trygg og avslappet. Men hva når det ikke er slik?

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Syke foreldre
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om syke foreldre