Hopp til hovedinnholdet

Lei meg hele tiden. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 13 år. Jeg er lei meg hele tiden uten noen grunn... Jeg har mange venner og en bra familie. Men jeg har hele tiden negative tanker og føler meg dårligere enn alle andre. Jeg har hatt det sånn i snart 4-5 Månder. Jeg vert innom perioder med selvskadig og selvmordstanker. Jeg har veldig dorlig selvbilde.. hater megselv egentlig. Ingen vet hvordan jeghar det siden jeg tørr ikke å snakke med noen. Jeg bare sjuler det med et falskt smil... Jeg har veldig lite energi og vil bare ligge i sengen hele tiden. Kan jeg være deprimert? Og hvis jeg er det hva burde jeg gjøre? Jeg tørr ikke å snakke med noen fordi jeg er redd for at de snakker med foreldrene mine... Hvis jeg snakker med legen min hvordan kan h*n vite om jeg er deprimert? Og kan jeg dra til fastlegen min uten å si noen til foreldrne mine?

SVAR

Besvart 31.05.2017 17:14:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle