Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg søke profesjonell hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg hvet at tester på nettet om depresjon ikke er ekte men hver gang eg tar de får jeg en høy skår. og jeg sliter veldig med selvbilde og overleve til neste dag. det bare føles ut som om ingenting har en mening lenger og jeg har problemer med spising. det er som annahver månde overspiser jeg eller så spiser jeg forlite. Og jeg orker ikke mer. men jeg lurte egentlig på om jeg burde søke profesonell hjelp. fordi jeg har selvmordstanker og jeg har skrevet spørsmål hit før. da legger de alltid til en sånn "hvordan hjelpe seg selv ut av depresjon2 men jeg føler at jeg ikke fortjener det. jeg føler at andre har bedre bruk av det og at jeg ikke fortjener hjelp. men jeg kan ikke snakke med foreldrene mine om det fori jeg har ikke noe sørlig forhold til dem og jeg har ingen andre å stole på. men burde jeg søke profesjonel hjelp til spise problemene mine og tankene mine?

SVAR

Besvart 12.04.2020 11:04:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle