Hopp til hovedinnholdet

Får en ubehagelig følelse av å møte nye mennesker, hva bør jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en Jente på 18 år. Siden jeg gikk i ca 6 klasse ca. så syns jeg det begynte å bli ekkelt å spise sammen med andre mennesker. Følte jeg skammet meg veldig. Sånn er det enda. Jeg er 167 cm og veier 55 kilo. så er ikke noe i veien med det. Men den følelsen jeg får når jeg er med andre mennesker og spiser, snakker osv. Får en ekkel og ubehagelig følelse i kroppen av å møte nye mennesker. Blir helt klam i hendene, og hele kroppen reagerer med at jeg egentlig vil trekke meg tilbake og bare bli hjemme. Jeg er ganske mye hjemme. Ikke så mye med venner. Er redd for hva de syns om meg osv. På skolen klarer jeg ikke konsentrere meg, kommer sent nesten hver dag. Får dårlig karakter og tørr nesten ikke snakke med noen i klassen. Det skremmer meg at jeg bare har ett halvt år igjen på skolen også. For jeg vet ikke hva jeg skal bli. Syntes det er ganske ubehagelig å jobbe blant mennesker jeg ikke er så trygg på. Jeg syntes det er ubehagelig bare å kjøpe mat osv i butikken, klær osv. Og er veldig sjenert, redd for å spørre andre mennesker om ting. Rekker aldri opp hånden i timen. Syns det er ekkelt å kjøpe mat i kantina. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste i klasserommet. Føler at jeg skammer meg på en måte. Og at alle ser på meg. Selv om det overhodet ikke er sånn. Jeg syns også det er kjempe ekkelt å være med hjem til folk når foreldrene eller søsken er hjemme. Hva burde jeg gjøre med dette? Det påvirker så mye av min hverdag.

SVAR

Besvart 27.11.2013 23:09:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Ingen har lyst til å dumme seg ut. Men det er dumt hvis det skal hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Å trosse frykten for å dumme seg ut er bra for mestringsfølelsen og selvtilliten.

 

Les mer
account_circle