Hopp til hovedinnholdet

Traumebehandling etter vonde opplevelser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg blir veldig flau av å skrive om følelsene mine, og derfor skal ingen jeg kjenner få vite noe. Da jeg startet i andre klasse, flyttet min eneste venninne langt vekk. Jeg ble veldig ensom, men jeg ble vant til det etter hvert. Jeg trodde ingen ville være venn med meg fordi jeg var stygg og utenlandsk (selv om jeg er født i Norge). Den sommerferien før jeg begynte i sjuende, flyttet jeg til fosterhjem hos familie pga. vold og omsorgsvikt hjemme. Jeg hadde grei nok selvtillit og masse energi. Fosterforeldrene straffet meg hvis jeg gjorde noe galt, eller hvis jeg sa meningene mine. I åttende ble jeg veldig nedfor, men ble ikke ordentlig deprimert før sent i niende. Jeg har tydeligvis blitt utsatt for psykisk terror og ulovlige fysiske avstraffelser. Nå sier folk at jeg er traumatisert, og at det kan hende jeg har PTSD. Jeg drar til psykolog for å få traumebehandling. Når jeg har angst ser jeg en mann med gassmaske. Han hvisker ting til meg. Hva skal jeg gjøre? Kan ikke skrive mer.

SVAR

Besvart 17.01.2017 16:40:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
account_circle