Hopp til hovedinnholdet

Redd for svømming og dykking

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 15 og går i tiende klasse. Om en kort stund skal vi ha svømming på skolen, men jeg gruer meg. Har hatt flere episoder i vann der jeg ikke har fått puste og blei livredd. Det verste er at jeg ikke har fortalt noen om det, så foreldrene mine ser ikke noe grunn til at jeg ikke skal ha svømmekurset. Skal jeg prøve å forklare noe som skjedde for flere år siden, vil jeg knapt tro at de kommer til å tro på meg. Jeg ønsker ikke å snakke med helsesøster eller liknende, så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Selve problemet mitt er ikke at jeg ikke kan svømme, men det at jeg er livredd for å dykke eller stupe. Dykking på mer enn 1m klarer jeg ikke, ikke bare Pga pusten, men det er psykisk. På forhånd takk for svar.

SVAR

Besvart 31.01.2017 20:42:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle