Hopp til hovedinnholdet

Sliter med dårlig selvtilit og depresjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt med dårlig selvtillit så lenge jeg kan huske. Dette går ut over mye. Feks. hvis jeg har en stor oppgave på skolen, og så ber jeg en lærer gi tilbakemelding. Når h*n sier noe jeg hsr gjort feil eller kan gjøre bedre for bedre karakter, føler jeg meg kjempedårlig og at hele oppgaven er bare søppel og at jeg får en lav karakter. Jeg blir sint på meg selv og føler jeg ikke duger til noen ting. Det kan også bare være hvis jeg skal gratulere noen med dagen på facebook. Jeg bruker lang tid på å publisere fordi jeg tenker: "H*n kommer ikke til å svare meg" selv om h*n garantert kommer til å svare. Jeg føler nesten ingen venner, lærere eller folk i slekten liker meg. Høsten 2016 slet jeg med depresjon, og etter det har det hengt igjen litt, så jeg er mer følsom, blir lett lei meg og føler meg ofte ensom. Jeg vil ikke snakke med noen, men jeg tenker mye på det. må få ut det. bruker så mye energi på tenking & tårer.får ikke skrevet så mye som jeg egentlig trenger pga antall tegn.

SVAR

Besvart 01.03.2017 09:19:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle