Hopp til hovedinnholdet

Har hatt alvorlig depresjon så lenge jeg kan huske.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har hatt alvorlig depresjon så lenge jeg kan huske. Har også angst og pleide å ha anoreksi. Er lagt inn fordi jeg er veldig suicidal, noe jeg har vært kjempe lenge. Prøvde å ta livet mitt første gang når jeg var 8. Er veldig sliten og vil bare dø. Føler det ikke er noe som trigger meg, blir kun verre av meg selv. Vet heller ikke hvorfor jeg har det. Jeg har opplevd ting som litt mobbing, utestenging, jentedrama, mamma's kjæreste (de er ikke sammen nå) respekterte meg ikke. Ble slått en gang. (Han gjorde ikke noe sexuelt) men depresjonen min startet før alt det skjedde. Kan huske den så langt tilbake som da jeg var 5 og mindre. Vet ikke hva glad er og er aldri helt ok. Er alvorlig deprimert fra 4 måneder til et år av gangen, så er jeg stabil noen måneder, så kommer det tilbake. Vet det er forskjellige typer depresjon. Kan det ha mer med hjernen min å gjøre enn opplevelser? Hva kan hjelpe da? Kan medisiner være en slags krykke siden det er så grusomt ille? Hva annet?

SVAR

Besvart 24.02.2018 11:51:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle