Hopp til hovedinnholdet

Noen jeg kjenner godt strever psykisk. Hvordan hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, En nær person sliter psykisk og med årene bare blitt værre og værre, isolerer seg mer og mer, går ikke ut i frykt for å møte noen man ikke liker, selvskader seg, og har svært forvridd tankegang,og det ser ikke ut til at pers. ønsker noe bedring selv. Bruker familien til feks handle inn medisiner, røyk og snacks. Viss man sier nei, så slutter personen heller på medisinene en å kjøpe selv.. Viss det er middag pers ikke liker, spiser ikke pers, drikker heller en brus etc. Foreldrene er alt for overbærende, de tørr ikke si nei, kaste ut pers for de vet at da blir konsekvensene at pers prøver å ta sitt eget liv igjen. Jeg er utslitt av alt snakket om pers. Hva gjør man?? Hva hjelp kan man få? Pers har vært hos flere psykologer, de gir opp. Går ikke på skole/jobb, bor hjemme og får alt i hendene, gir ingenting av seg selv. Allikevel er pers overraskende «oppegående» til å være så «syk». Skal jeg bare se på at pers graver en dypere grav mens foreldrene «hjelper» til? Blir sprø

SVAR

Besvart 21.04.2018 10:18:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
account_circle