Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter litt psykisk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en gutt på 17 år som sliter litt psykisk. Mye av problemene er knyttet til at jeg føler at jeg ikke har noen identitet. det er nesten som jeg ikke føler meg som en ekte person, men som en "fake", når jeg er rundt andre. jeg mistenker at det kan ha noe med at jeg i stor grad påtar meg andres identitet for når jeg snakker føles det ut som det ikke er mine ord som kommer ut, men noen andres. jeg føler heller ingen tilknytning til eget navn og syns nesten at det er litt rart. jeg blir ofte overrasket over eget utseende når jeg ser meg selv i speilet. jeg syns også det er tøft å gå til å fra skolen for da blir jeg alene med mine egne tanker, noe jeg syns er ubehagelig. bare det å være meg er konstant ukomfortabelt. hver gang jeg har sagt noe begynner hjernen min automatisk å spille av setningen igjen i hodet bare at jeg ser meg selv utenfra, og jeg kjenner ikke igjen personen jeg ser.

SVAR

Besvart 18.10.2018 20:03:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle