Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk. Kan ikke søke hjelp pga barnevernet. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er oppi en litt tøff situasjon Det har seg nemlig sånn at jeg ikke har mulighet til å få noe diagnose eller hjelp. Jeg har hatt en historiet med det jævla barnevernet og har hatt en tøff oppvekst pga dem. Mamma lar oss ikke gå til psykolog fordi at de sier jo ifra til barnevernet, mamma vill ikke miste oss. Viss jeg får en diagnose kan barnevernet kommme til å legge skylden på mine foreldre som er de snilleste i verden. Og både jeg og mine søsken kan bli tatt bort. Helsesøster kan jeg heller ikke gå til fordi de sier sånt til barnevernet de og. En helsesøster sa til og med en gang at mamma hjernevasket oss fordi jeg og min søster hadde noenlunde like svar i ett møte med barnevernet, noe som er bullshit. Jeg er bombe sikker på at jeg har sosial angst har jo fått panikk anfall av å måtte gjøre små sosiale ting. Tror jeg sliter med depresjon og, mamma og de er ikkw noe hjelp for de pusher meg for hardt Hva kan jeg gjøre? Finnes det gratis nettsider for diagnoser?

SVAR

Besvart 25.11.2018 11:37:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle