Hopp til hovedinnholdet

Jeg er stresset hele tiden og rødmer ofte. Hvordan bli kvitt rødming?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er stresset hele tiden. Jeg stresser for prøver, lekser, timene på skolen osv.. Er bare generelt stresset hver eneste dag. Kanskje det er fordi jeg er ganske redd for hva andre tenker om meg. Og skal alltid passe på at jeg ikke får et dårlig inntrykk av andre. Jeg tørr eksempel ikke å rekke opp hånda i timene. Og det å snakke foran andre i klassen. Og jeg er livredd for rødming. Fordi det er noe som skjer hver gang jeg får oppmerksomhet, presentasjon, eller spørsmål fra læreren. Og av at jeg bare tenker på det. Så det kan bare plutselig skje midt i en time uten grunn. Eller en annen plass der andre kan se på meg. Hva kan være grunnen til det? Hvordan kan jeg stresse mindre? Og hvordan få til å rekke opp hånda og ikke være piss redd hver gang jeg skal snakke foran noen? Og hvordan bli kvitt rødmingen?

SVAR

Besvart 19.03.2019 20:03:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Synes du det er flaut å rødme?

Er du redd for å rødme når du skal snakke høyt i klassen, eller når en du liker ser på deg? Det viktigste er å akseptere at det kan skje.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
account_circle