Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med depresjon, går veldig utover studiene.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en student som sliter veldig med depresjon, jeg sliter med å fungere i hverdagene fordi jeg er så deprimert, og det går veldig utover studiene. Det er ofte jeg ikke har energi til å holde ut forelesninger, og jeg klarer ikke jobbe med hjemmearbeidet heller. Jeg går allerede til psykolog 1 gang i uka (noenganger annenhver uke) men jeg føler ikke at dette er tilstrekkelig med hjelp, fordi jeg sliter så mye. Finnes det noen flere måter å få hjelp med depresjon på? Burde jeg ta opp dette for professorene mine? Jeg er så forferdelig lei av å være deprimert, men jeg vet ikke om så mange ressurser selv.

SVAR

Besvart 30.01.2020 22:51:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
account_circle