Hopp til hovedinnholdet

Piller meg i huden, føler det er tvangspreget, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung.no, dette gjelder angående et problem jeg har hatt i 2 år. Det gjelder pilling, det går aldri 1 dag før jeg piller huden min i hjel. Det er gjerne ikke kviser der, bare talg feks. Det jeg tenker på der og da er feks, hvor stygg jeg føler meg, hvor pen alle andre er, hvor pen hud alle andre har, mye går i utsende. Og det går også mye på om jeg har dårlige dager og lite motivasjon, da går det utover huden min. Da får jeg tanken på at jeg bare vil ødelegge huden min. Det kan gå alt fra 2-3 timer på badet der jeg bare står å piller. Får en slags tvang at jeg må pille, vis jeg ikke gjør det så begynner jeg og stress klø meg i fjeset og andre steder. Dette er virkelig blitt et problem, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Har blant annet snakket med helsesøster og lege om dette, men var ikke så mye hjelp der. Hjelp meg.

SVAR

Besvart 14.02.2021 19:59:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kviser – akne

Nesten alle får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle