Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å sove på natten. Hva kan jeg gjøre. ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg er ein jente på sytten år som slitar med søvnen min. det er ofte eg ligger oppe heile natta og det er skole dagen etter. Jeg får ikke sove fordi eg heile tiden er nervøs og stresset av å tenke på skolen/innleveringar/oppgavar/prøver osv. Går på studiespesialisering og det er mye å tenke på, og det er ofte eg rett etter skolen sovner av utmattelse, men det er ikkje grunnen til at eg er oppe om natta, fordi etter skolen kan eg også være våken også fortsatte å være våken på natta pga alt stresse og overtenkninga. går det an at eg får noen søvnpiller eller lignande? Fordi uansett om eg prøver å ikkje stresse eller Noke som helst, så klarer eg fordeom å ikke sovne, selvom eg er trøtte.

SVAR

Besvart 25.05.2015 12:56:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Dette kan du gjøre.

 

Les mer
account_circle