Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til hvordan snakke om følelser uten å gråte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har, takket være ung.no, innsett at jeg trenger psykologisk hjelp og har av den grunn begynt å snakke med psykologisk helsesykepleier på skolen. Problemet er at hver gang jeg åpner opp om følelsene mine til noen begynner jeg å gråte med én gang. Dette synes jeg er ekstremt flaut og har veldig lyst til å lære meg å snakke om følelser uten å gråte. Jeg har en mistanke om at grunnen bak dette er at jeg ikke pleier å snakke om følelser til vanlig, men heller trykke følelsene mine ned. Har dere noen tips på hvordan man kan snakke om følelser uten å begynne å gråte?

SVAR

Besvart 05.06.2020 11:31:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle