Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger råd til å få det bedre med meg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Eg veit ikkje kva som skjer med meg. Før så var eg ein skikkeleg glad jenta, men etter kvart blir eg annleis. Når eg er sur så er sjølvskade den einaste måten å roe meg ned. Eg vil ikkje at det skal vere slik, men eg veit ikkje kva eg skal gjere. Å fare til helsesøster er ikkje så mykje til hjelp, og eg har heller ikkje råd til lege eller psykolog. Å snakke med foreldre er heller ikkje aktuelt. Så eg lurer på om dykk har nokre råd til meg? Takk for svar på forhand.

SVAR

Besvart 08.06.2020 18:10:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle