Hopp til hovedinnholdet

Er jeg kriminell fordi jeg stjal fra butikken og fra andre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei dette er a5abf. Jeg skrev til dere tidligere. Jeg har prøvd å snakke med mamma, men det fikk meg til å tenke enda dypere. Nå husker jeg hvor mye det var, og hvordan det ble en vane for meg å alltid ta fra butikker. Jeg husker også hvordan jeg og vennen min tok ting fra andres pennal når vi var alene i klasserommet. Og hvordan jeg lett kunne ha gått igjennom andres postkasser for å se om det var noe der. Dette har jeg ikke hjerte til å fortelle til mamma. Vi har hatt om buddhismen hvor det står på et av punktene at man ikke skal stjele. Betyr det at jeg ikke fortjener å leve? Og jeg vil ikke bli sett på som kriminell resten av livet mitt. Men er jeg kriminell? Hvis jeg og hun så en scrunshie i en hylle på skolen tok vi den. Alt det jeg har tatt har jeg enten kastet eller mistet. Nå er jeg et forferdelig menneske. Hva skal jeg gjøre? Og er jeg kriminell? Hjelp meg... ikke legg ut denne offentlig

SVAR

Besvart 16.06.2020 10:03:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor stjeler jeg? Og hvordan kan jeg slutte?

Vi vet at det ikke er lov å stjele, og at vi bare får dårlig samvittighet etterpå. Men så gjør vi det likevel. Hvorfor det? Og hvordan kan vi slutte?

 

Les mer
account_circle