Hopp til hovedinnholdet

Hva kan grunnen være til at jeg blir uvel/stresset når jeg møter ukjente?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg går i 9.klasse nå å skal begynne i 10. Etter denne sommeren. Jeg liker å være med folk som jeg kjenner hvis vi har vært sammen en stund Men jeg liker ikke møte på folk på butikken eller ute, hvis jeg skal gå tur prøver jeg helst og unngå å møte folk. Jeg føler bare at jeg blir klam og helt rød i ansiktet og blir stresset. Jeg skal begynne på VG om kun ett år. Jeg gruer meg veldig mye, siden det er såååå mange nye folk, å jeg blir stresset og «redd» av tanken på så mange nye folk. Jeg liker ikke snakke foran andre folk heller, så dette er noe jeg gruer meg ekstremt til. Jeg vet dere ikke kan gi noe diagnose over nettet. Men vet dere va som KAN være grunn til at jeg blir så stresset og uvell? Mvh jente (15år)

SVAR

Besvart 30.06.2020 09:13:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle