Hopp til hovedinnholdet

Venninne driver med selvskading

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en venninne som sliter med selvtilliten. Jeg fikk ikke vite om dette før noen dager siden og det er litt dumt, for nå har hun begynt med selvskading. Hun sier at hun ikke føler seg bra nok og at ingen vil ha henne. Hun sier også at hun har en klump i magen hele tiden, som aldri går vekk, og at det da hjelper med selvskading. Hun kutter seg ikke, men jeg er redd hun snart gjør det. Jeg prøver å fortelle henne at det finnes andre løsninger enn dette og at jeg skal hjelpe henne, men det vil hun ikke. Hun har forsøkt å dra til helsesøsteren på skolen vår, men hun begynte bare å le, og det hjalp ingenting. Jeg er desperat etter hjelp, for jeg vet virkelig ikke hva jeg kan gjøre. Kan dere hjelpe meg/henne?

SVAR

Besvart 14.03.2016 21:42:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
account_circle