Hopp til hovedinnholdet

Er vekten min normal? Jeg er 165 cm. høy og veier 50 kg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 13 år, har begynt i 8 klasse i år. Jeg visste ikke hvilken kategori dette var så bare tok en som kanskje passet litt. Jeg er ganske høy, ca 165 cm. Jeg trener mye, danser en del. Tre timer i uka, snart 4 og neste år blir det nok 5-6. Jeg er veldig sunn og spiser få mengder med godteri (denne uka har jeg spist en bit av mørk sjokolade og en brownie). Er også vegetarianer. Jeg er litt usikker på om vekten min er litt for høy eller ikke. Jeg veier 50 kg, men har ganske lett for å gå ned og opp i vekt fort. I fjor gikk jeg ned 3 kg på en og en halv uke pga hadde lite matlyst, og forrige månede gikk jeg opp 2 kg. Jeg vet jeg er sunn og frisk men føler fortsatt at jeg veier mer en det jeg burde. Er det sant eller er vekten min normal?

SVAR

Besvart 20.11.2017 18:54:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
account_circle