Hopp til hovedinnholdet

Anstrengt forhold til mat og vekt. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 14 år som føler meg super feit! Jeg veier 60 kilo, og er en av de største jente i klassen. Jeg er også 160cm lang. Hva bør ei jente som meg egentlig veie? Jeg tror jeg også har en form for angst. Jeg blir noen ganger redd, svimmel og svett når jeg skal snakke med fremmede eller gå til kassa i butikken, spesielt når det er mange rundt meg. Også lurer jeg på det med spiseforstyrrelser. Jeg spiser mindre og mindre mat på skolen, hater at de i klassa ser at jeg spiser og spiser da kunn et lite rundstykke. Hjemme kan jeg spise mer, men angrer noen ganger på hvor mye jeg spiste. Jeg veier meg opptil flere ganger i uka, noe jeg har lest ikke er så bra. Om jeg lider av noe av dette, så hadde det vært fint å få beskjed om hvor jeg eventuelt kan få hjelp. Jeg hater disse tingene og at jeg må gjennom det, men kroppen min vil ikke slutte. Hilsen jente, 14

SVAR

Besvart 17.02.2018 10:11:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle