Hopp til hovedinnholdet

Puberteten og ødela alt. Fikk former, brede hofter og kraftige lår.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 13 år gammel jente som er 165 høy og veier 60 kilo. Før spiste jeg hva jeg ville og var ganske tynn. Men så kom puberteten og ødela alt. Jeg fikk former, brede hofter og kraftige lår. Jeg absolutt hater lårene mine. Hver dag trener jeg på rommet for å få mindre lår men ingenting funker. Det som er så urettferdig er at vennene mine ikke har hofter, det går bare rett ned, hvorfor det? Også lurer jeg på hvorfor de ikke blir mindre men større, siden jeg spiser sunt, drikker grønn te og masse vann, aldri brus eller noe sånt og jeg trener tennis 5 ganger i uken. Lårene mine har ødelagt livet mitt. Jeg slår meg selv, banner til meg selv, gråter og er lei meg. Men ingen vet det, siden jeg gjemmer alt inni meg. Mamma spør om det er noe siden jeg er så stille hele tiden. Jeg gleder meg ikke lenger til ting, nyter ikke mat lenger, vil ikke at folk skal se meg og får meg selv til å kaste opp etter noen store måltider. Jeg skjønner ikke hvordan det har blitt sånn.

SVAR

Besvart 24.02.2019 08:28:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle